Säätiö

Turun Kauppaopetussäätiön tarkoituksena on edistää suomenkielistä ja ruotsinkielistä kaupallista opetusta ja alan opiskelua Turussa.

Säätiö toteuttaa tarkoitustaan jakamalla apurahoja ja stipendejä kaupallisista opetusta tukeviin tutkimushankkeisiin ja projekteihin. Säätiö voi myös edistää muilla toimenpiteillä kaupallista opetusta ja opiskelua, kuten vuokraamalla tiloja opetuskäyttöön ja asuntoja kaupallisen alan opiskelijoille tai tutkijoille.

Säätiön tuki

Säätiö jakaa vuosittain apurahoja kaupalliseen jatkotutkimukseen, vuonna 2021 summa oli noin 50 000 euroa. Tukea voivat saada turkulaisessa oppilaitoksessa kaupallista tutkimusta suorittavat tutkijat ja jatko-opiskelijat. Hallitus jakaa apurahat hakemusten perusteella, hakuaika on syksyisin.

Lisäksi säätiö jakaa vuosittain stipendejä, keväällä 2022 summa oli noin 25 000 euroa. Stipendit jaetaan Turun ammattikorkeakoulun, Turun Kauppakorkeakoulun, Åbo Akademin, Yrkeshögskola Novian ja Turun ammatti-instituutin perustutkinnon opiskelijoille. Oppilaitosten opetushenkilökunta päättää stipendien saajat. Stipendit jaetaan yleensä syys- ja kevätlukukauden lopuksi. Harkinnan mukaan voidaan tukea myös erillisiä kaupallista opetusta tukevia projekteja.

Säätiö omisti vuoteen 2021 saakka osoitteessa Kellonsoittajankatu 9-11 sijaitsevan kiinteistön (kuvassa), joka oli vuokrattu Turun kaupungille. Tiloissa toimi Turun ammatti-instituutin liiketalouden ja kaupan suomenkielinen koulutusala ja informaatiotekniikan ruotsinkielinen koulutusala.