Historia

Säätiö on perustettu vuonna 1980, kun Turun kaupunki ja Turun Kauppakamari tekivät sopimuksen, jolla osapuolet perustivat yhdessä Turun Kauppaopetussäätiö – Stiftelsen för handelsutbildning i Åbo -nimisen säätiön, jolle säätiöitiin Turun Kauppaopisto – Handelsinstitutet i Åbo:n omaisuus.

Suomen ensimmäinen kauppakoulu Turun Kauppaopisto – Handelsinstitutet i Åbo aloitti toimintansa vuonna 1839. Turun Kauppaopetussäätiö jatkaa työtä kaupallisen opetuksen ja opiskelun tukemiseksi Turussa.

Kuva: Turun Kauppaopiston talo valmistui 1908 Maariankadun ja Aurakadun kulmaan, ja opisto toimi siinä 60 vuotta.

Säätiön historia

1838
Ensimmäinen kauppakoulu

Säätiön historia alkaa jo vuodesta 1838, jolloin Turkuun saatiin senaatilta lupa perustaa ensimmäinen kauppakoulu.

1968
Kellon­soittajan koulutalo valmistuu

Säätiö omistaa Kellonsoittajankadun koulukiinteistön, joka on vuokrattu Turun kaupungille. Tiloissa toimii Turun ammatti-insitituutti. Talon on suunnitellut arkkitehtitoimisto Lucander & Vahtera.

1980
Turun kapunki vastaa koulun toiminnasta

Kauppaopisto toimi yksityisenä koululaitoksena, kunnes vuonna 1980 toiminnasta alkoi vastata Turun kaupunki. Samalla vanhan kauppaopiston omaisuus päätettiin säätiöidä.

1980
Kauppaopetus­säätiön perustaminen

Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi 28.4.1980 Turun kaupungin, Turun Kauppakamarin ja Turun Kauppaopiston välillä tehdyn sopimuksen, jolla osapuolet perustavat yhdessä Turun Kauppaopetussäätiön. Samalla kaupunginvaltuusto hyväksyi säätiön säädekirjan ja säännöt.

2017
Säätiö edistää kaupallista opiskelua

Säätiön tarkoituksena on edistää suomenkielistä ja ruotsinkielistä kaupallista opetusta ja alan opiskelua Turussa. Säätiö toteuttaa toimintaansa mm. jakamalla stipendejä ja apurahoja kaupallisiin opintoihin.